Elektrokolo jako nástroj pro hubnutí

Letos vám to v plavkách bude konečně slušet

Nepotřebujete předplatné do fitka, ani železný zámek na ledničku. Pokud máte sedavé zaměstnání, trochu té zimní nadváhy a do posilovny vás to nikdy moc netáhlo, přizvěte na pomoc pohyb, který znáte už od dětství – jízdu na kole. Pohyb na čerstvém vzduchu a v jídelníčku zelenina, která má konečně chuť. S blížícím se jarem ideální kombinace, která vás, k vysněné postavě, zaručeně doveze.

 hubnuti-na-kole 2

 

Vezměte na milost tepovou frekvenci

Klíčem k otázce: „Jak rychle zhubnout?“, je tzv. kardio cvičení ve správné tepové frekvenci. Ta vám napoví, jestli se vaše tělo nachází v pásmu spalování tuků. Ideálně by se měla pohybovat mezi 55 % a 65 % vaší maximální tepové frekvence. V tu chvíli se váš metabolismus zrychluje a tělo ukusuje energii ze správných zásob. Abyste se dočkali kýženého efektu pohlídejte si 3 důležité body.

  • Rozehřejte se na VAŠI správnou tepovou frekvenci

– můžete ji změřit speciálními sportovními testery, přibližně odhadnout pomocí internetových kalkulaček nebo se jednoduše řídit pravidlem, že pokud se lehce zadýcháváte, ale přitom zvládnete říct souvětí, jste pravděpodobně na správné úrovni

  • Udržte ji po dobu minimálně 30 minut

– to je opravdu základ. Pro lepší výsledky zkuste vydržet 45-60 minut. Vydržíte snáz, když vás to bude bavit.

  • Věnujte se kardio cvičení pravidelně min 3x týdně

– zničit se o víkendu, a pak si dva dny lízat rány, vám k vysněné postavě nepomůže. Volte raději lehčí tréninky, zato častěji.

 

 

Kardio trénink, za který vám klouby poděkují

Mezi způsoby cvičení, které dostanou váš organismus do kardio zóny, patří: běh, rychlá chůze, plavání nebo jízda na kole. Běhat je dnes velmi populární. Ale pokud se sportem začínáte, věnujete se mu jen rekreačně, nebo máte nadváhu, může být běh v terénu pro vaše klouby zbytečnou zátěží.

Kolo, to je jiná jízda

  • Stačí mírná rychlost (asi 20 km/hod) a za hodinu spálíte přibližně 563 kcal. To je asi litr Coca-Coly nebo porce hranolek. 
  • Pravidelnou jízdou 2–4x týdně si vytvarujete lýtka, zpevníte spodní část zad a vyrýsujete i svaly na rukou. 
  • Vaše klouby netrpí. Navíc s každou projížďkou podporujete i svou psychickou rovnováhu.

 

Přesedněte na elektrokolo 

Na klasickém kole může být pravidelné zdolávání desítek kilometrů příliš velkou tréninkovou zátěží. Při jízdě v terénu můžete snadno vypadnout ze své optimální tepové frekvence a předčasně ztratit dech nebo motivaci. Elektrokolo vám pomůže udržet správné nasazení a dorazit i do vzdáleného cíle. Ve svém tempu pohodlně stačíte i zkušeným cyklistům a neskončíte vyčerpaní pod kopcem. Na první pohled nikdo nepozná, jak moc si právě pomáháte „cizí“ energií. Objevíte úplně nová místa, kam byste klasické kolo jen stěží dotlačili.

 

 

Dojedete dál, než jste čekali

Možnosti elektrokola vám rozšíří možnosti. Ujedete delší vzdálenost nebo zdoláte složitější terén. Myslete proto i na dobrou cyklistickou výbavu. Kvalitní helma by měla být samozřejmostí. Abyste se cítili vždy pohodlně, doplňte svůj šatník o kvalitní funkční prádlo. Neváhejte si pořídit cyklistické rukavice. Pokud to s hubnutím myslíte vážně, budou vaše ruce svírat řídítka často a dlouho.

Elektrokola se těší poslední dobou velkému zájmu. S nákupem před sezónou neotálejte. Nebo si svého favorita rovnou předobjednejte. Tuto výjimečnou možnost nabízí například URBAN SPORT navíc s cykloservisem po celé ČR v partnerské síti KOLOFIX.